Wat is een Hemeldoos? - Verlies en Veerkracht - Miskraambegeleiding
Wat is een Hemeldoos

Wat is een Hemeldoos?

Een Hemeldoos is een herinneringsplekje dat je neerzet voor iemand die je heel erg mist in je leven.  De mama’s waar ik mee werk, gebruiken de Hemeldoos om hun kindje te gedenken dat ze verloren vroeg in de zwangerschap.  Een Hemeldoos bestaat uit 6 losse panelen die in elkaar klikken met een verborgen magneetsysteem.

Je kiest zelf of je de Hemeldoos open of gesloten neerzet en welke panelen je al dan niet weglaat. 

Doordat de hemeldoos uit losse panelen bestaat is het heel gemakkelijk om elke zijde te bewerken en te versieren.  

Zo maak je van jouw Hemeldoos een heel uniek en persoonlijk wereldje.  

De Hemeldoos bestaat in 6 verschillende kleuren: geel, groen, blauw, roze, wit en naturel.  Jij kiest de kleur die jij het mooiste vindt of die volgens jouw gevoel het beste bij jouw kindje past.  Ze zijn allemaal heel verschillend en roepen een heel andere gevoel op. 

De fellere kleuren zijn erg in trek bij kinderen die een Hemeldoos inrichten voor een broertje of zusje.  De witte Hemeldoos met de print van een engel wordt dan weer vaak gekozen door ouders of grootouders die een kindje missen.

Hemeldoos jongen

Ga jij zelf graag creatief aan de slag?  Dan kan je jouw Hemeldoos volledig personaliseren en inrichten zoals jij wil.  De Hemeldoos van naturel hout kun je zelfs beschilderen.  Hou je niet zo van knutselen dan is dat ook prima, want ook blanco is de Hemeldoos prachtig.  Als je ze vult met persoonlijke spulletjes wordt het sowieso een heel uniek wereldje.

Het is ontroerend mooi om te zien hoe kinderen ’s avonds voor het slapengaan even het ledkaarsje aandoen om een miskraamkindje slaapwel te wensen.  Of hoe ze de Hemeldoos gebruiken om tekeningen en knutselwerkjes neer te leggen voor hun broertje of zusje.

Doordat zij dit ‘hemeltje’ zelf konden inrichten lijkt de dood voor hen minder eng.  Het helpt hen eraan te herinneren dat hun broertje of zusje nu ook op een mooie plek vertoeft en dat maakt het voor kinderen vaak wat draagbaarder.

De Hemeldoos bestaat in 6 verschillende kleuren, is gemaakt van kwalitatieve materialen en heeft een hoogwaardige afwerking. 
Voor vragen of bestellingen: zie www.hemeldoos.be

gratis E-Book 'Rouwen om een miskraam, hoe doe je dat?'

Mijn beste adviezen en inzichten om verder te kunnen met je leven

Aanvullend ontvang je ook bijkomende tips en informatie via mail.

Rouwen om een miskraam
Deel op facebook
Facebook
Deel op twitter
Twitter
Deel op linkedin
LinkedIn

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rouwen om een miskraam

Ontvang nu mijn beste adviezen en inzichten.
Download snel mijn E-book!

Rouwbegeleiding

Deze website maakt gebruik van cookies, om jou als bezoeker een optimale website ervaring te bezorgen. Als je doorgaat naar deze website ga je hiermee akkoord.