Over mij | Verlies en Veerkracht | Miskraambegeleiding

Verlies & Veerkracht

Sigrid Christiaens

In mijn familie zijn verschillende miskramen geweest.  Ik weet dus goed wat een verdriet dit met zich meebrengt.  Zwangerschappen die al snel fout liepen…  Kindjes die zo welkom waren, waar zo naar verlangd werd…  De gynaecoloog zegt dan dat het normaal is; dat dat de natuur is; dat het eigenlijk nog niet echt iets is en dat je er verder geen aandacht aan moet besteden.  En dat het goede nieuws is dat je nu weet dat je zwanger kunt worden en dat het een volgende keer wel goed zal gaan.  Punt.

Maar ik kan je vertellen dat het wel iets was.  Dat het stuk voor stuk kindjes waren die jammer genoeg niet levend geboren konden worden.  Ik herken het: het verlangen, het verlies en het verdriet.  Dat is ook de reden waarom ik nu mama’s (en soms ook koppels) help na een vroeg zwangerschapsverlies.  Ik wéét dat ook miskraamkindjes een plekje mogen krijgen, hoe pril de zwangerschap ook was.  

Mijn visie rond miskramen en zwangerschapsverlies is dan ook dat élk verlies tijdens de zwangerschap pijn doet en aandacht mag krijgen.  Het maakt daarbij niet uit hoe ver de zwangerschap al gevorderd was of hoe lang het geleden is.

Herinneringsboek na dood vader

Dit ben ik

Ik ben Sigrid, getrouwd met Koen en mama van 3 tieners: 2 jongens van 16 en 14 en een dochter van 11.  Samen met onze kat Mona wonen we in Mechelen.  Daar heb ik ook mijn eigen praktijk maar doordat klanten vaak verder af wonen werk ik ook veel online via videobellen.

Rouwen moet je zelf doen, maar dat wil niet zeggen
dat je het ook alleen moet doen

Hier hou ik van

In de natuur kom ik tot rust.  Van een wandeling in het bos of langs het strand word ik gelukkig.  

Ik haal ook graag de natuur in huis.  Van een mooie bos bloemen kan ik echt genieten.  Ik zoek graag de stilte op en dat is soms wel een uitdaging met 3 tieners in huis. 

Alhoewel ik niet echt heel veel geduld heb vind ik het zalig om op een warme zomeravond naar de hemel te starten om naar de vallende sterren te kijken.

Ik hou van Frankrijk en ik ben daar dan ook regelmatig te vinden.  Ik ga er heel graag op vakantie met mijn gezin.  

Een skivakantie vind ik ook fijn, zowel voor het skiën op zich, als voor de tussenstops in het zonnetje en een heerlijke sauna nadien.

Verlies & Veerkracht Rouwverwerking bloemen

In 2018 hebben we met het gezin een cruise gemaakt op de Middellandse Zee.  In dat jaar werd ik 40  en zijn mijn man en ik getrouwd.  Dit was voor ons 1 van de leukste vakantie ervaringen uit ons leven.  2 dingen die ik belangrijk vind op vakantie zijn vrijheid en lekker eten en drinken en die waren allebei in overvloed aanwezig.  Voor iedereen die twijfelt of vooroordelen heeft…  Gewoon doen!  Het wordt een top ervaring!

Een andere hobby van mij is fotografie.  Ik ben graag creatief bezig met foto’s en ik maak heel graag mooie dingen.  Creatief bezig zijn is helemaal mijn ding.  Daarnaast maak ik woondecoratie van ruwe schapenwol en heb ik een heel groot hart voor dieren.

Mijn sterrenbeeld is leeuw maar geen paniek, ik brul niet en ik bijt niet.  Positieve eigenschappen van mij als leeuw zijn dat ik snel de zon weer zie achter de wolken en dat ik ervan hou om mensen te helpen.

dotpainten

Sinds mijn vader in 2015 veel te vroeg overleed is mijn levensmotto ‘Niet uitstellen, nu genieten!’  Mensen zeggen vaak ‘later ga ik dit’ of ‘later doe ik dat’, maar misschien komt later nooit, dus ik geniet nu zoveel mogelijk, ook van kleine dingen.

Creatief bezig zijn heeft mij enorm geholpen in mijn rouwproces.  Ik kan uren langs de zee wandelen op zoek naar mooie keien om ze nadien te beschilderen.  Dotpainten heeft een rustgevende en meditatieve werking en helpt mij uitstekend om mijn gedachten even op pauze te zetten als het te druk is in mijn hoofd.

Als je mij zou kennen, zou je weten dat:

  • Ik een drukke dag graag afsluit met een grote tas thee. Dat is mijn dagelijks ritueel om tot rust te komen.
  • Ik wel 100 paar schoenen heb (volgens mijn man) maar dat ik liefst op blote voeten loop. Als ik dan toch echt schoenen moet aandoen, dan liefst teenslippers.  Ik hou van zand tussen mijn tenen. 😉
  • Je mij altijd goede raad mag geven maar dat ik meestal toch mijn eigen gevoel volg als ik beslissingen moet nemen.

Contactformulier

Heb je een vraag over mijn werkwijze, mijn aanbod of iets anders, vul dan het contactformulier in, 
ik beantwoord jouw vraag zo snel mogelijk.

De website madamwol.be maakt gebruik van cookies. Dit is nodig om jou als bezoeker een optimale website ervaring te bezorgen. Als je doorgaat naar deze website wil dat zeggen dat je hier akkoord mee bent.