Rouwbegeleiding | Verlies en Veerkracht Rouwverwerking | Mechelen
Rouwverwerking Mechelen

Rouwbegeleiding | Rouwverwerking
Leven na het verlies van een geliefde

Rouwen moet je zelf doen, maar niet alleen

Ik vergelijk het verlies van een dierbare wel eens met een mooie vaas die in stukken gevallen is.  Je probeert zoveel mogelijk scherven te lijmen, maar waar de breuklijnen mekaar raken blijf je altijd littekens zien.  Het liefst zou je de vaas in zijn oorspronkelijke staat willen herstellen, maar je mist stukjes en breuklijnen blijven zichtbaar.  Toch is het mogelijk om er terug iets moois van te maken.  De vaas wordt zelfs weer bruikbaar als de handvaten stevig genoeg zijn.  En die handvaten,  die zal ik je aanreiken.

Als rouw- en verliesbegeleider help ik vrouwen die hun partner, ouders, broer of zus of een andere geliefde verloren zijn.  Ik help hen in hun zoektocht naar een manier om met dit verlies om te gaan zodat hun verdriet minder overheersend wordt.  Ik leer hen rouwen en ik help hen zien dat je opnieuw geluk kunt voelen, ondanks een groot gemis.  Voel je dat dit is wat jij nu nodig hebt?  Lees dan zeker verder.  Ik kan je helpen met je rouwverwerking.  Je bent welkom in mijn praktijk in Mechelen.

Tijd en ruimte voor verlies en rouw

Als jij iemand verloren bent en je voelt dat het moeilijk wordt om hier alleen door te komen dan loop ik graag een stukje met je mee.  Of het verlies nu recent gebeurde of al wat langer geleden is, dat maakt niet uit.

Ik luister naar je verhaal en ik help je om weer voorzichtig vooruit te kijken.  Samen vinden we een manier om met jouw verlies om te gaan.  We gaan op zoek naar een evenwicht tussen het verlies enerzijds en jouw veranderde toekomst anderzijds.  Met de dood eindigt immers het leven, maar niet jullie relatie. Het blijft voor altijd je partner, je moeder, je zus,…

In mijn trajecten combineer ik gesprekken met een stukje creativiteit. Dit is een uitstekende combinatie om gevoelens rond rouw en verlies los te maken en in beweging te brengen. Creativiteit brengt diepgang in een rouwproces en helpt de pijn van het verlies om te zetten in een liefdevolle herinnering.

Rouwtherapeut Sigrid Christiaens

Gesprek

Allereerst luister ik naar jouw situatie, naar jouw verhaal, en naar hoe jij je daarbij voelt.  Een gesprek vormt de basis voor de weg die we nadien samen afleggen.  

Het helpt om je hart te luchten bij een onafhankelijk persoon.  Bij iemand die objectief naar je luistert, zonder vooroordelen en vooral ook zonder oordeel.  Het lucht op om te kunnen praten met iemand die neutraal is en die jouw situatie eens van een andere kant belicht. Het helpt om het oude los te laten en nieuwe inzichten te krijgen.

Daarnaast vind ik het ook belangrijk om tegelijk op je gevoelslaag en op je energetische laag te werken  Pas dan ontstaat de transformatie.  Als je alleen met je hoofd werkt, gebeurt er niets.

De kracht van beelden

Met woorden kun je je gevoelens uiten, maar soms zijn woorden te pijnlijk.  Soms vind je de juiste woorden niet.  Misschien voel je wel dingen die niet met woorden uit te leggen zijn?  Dan kunnen beelden een oplossing bieden. In een BlikOpener sessie verruim je je blik en bekijk je alles eens van een andere kant.  Doordat je je onderbewuste laat spreken, werken deze beelden nadien nog lang door en krijg je steeds nieuwe inzichten.  Deze werkvorm zet ik in als ik voel dat dit bij je past en als dit jou zal helpen in jouw specifieke situatie.

Rouwtherapie - Speltherapie
creatieve rouwtherapie Mechelen

Je handen helpen je in je rouwproces

Als het goed voelt voor jou, kunnen we ook iets tastbaars creëren tijdens onze sessies samen.  Iets maken ter herinnering geeft vorm aan het ongrijpbare afscheid.  Tijdens het creëren ervaar je verbondenheid met je geliefde zonder dat er veel gezegd moet worden. Bovendien ga je ook met iets tastbaars naar huis.  Jouw verlies krijgt vorm en mag letterlijk een plaats innemen.  

Hiervoor heb je geen enkele creatieve vaardigheden nodig.  Je hoeft dus zelf helemaal niet creatief aangelegd te zijn.  Het eindresultaat is ook helemaal niet belangrijk, het proces dat je doormaakt, daar draait het om.

Wat anderen vertellen

Ik ben heel blij dat ik de stap gezet heb om langs te komen, dit heeft me enorm geholpen. Het verlies is nog steeds heel moeilijk, maar ik heb terug meer gevoel in mijn lichaam, en door de dingen en inzichten die je mij gegeven en aangeleerd hebt heb ik het toch wel anders gaan bekijken. Ik kan hier ook af en toe op terugvallen als ik alleen thuis ben en dat geeft mij wel troost. De herdenkingkei die we samen gemaakt hebben staat nu bij haar foto. Ook de meditatie helpt me enorm, zo kan ik even terug goed contact hebben of tegen haar praten. Ben heel tevreden, en ik voel dat dat nog lang zal doorwerken, wat ik zeker nog zal kunnen gebruiken voor de komende jaren. Dank je wel voor alles 🙏💕💕💕
Ik kwam op Sigrids website terecht toen ik het nieuws kreeg dat mijn ex-man een ongeneeslijke agressieve tumor had. Het verdriet en de wanhoop die ik op dat moment voelde, waren immens. Bij mijn familie kon ik niet terecht om hierover te praten omdat gevoelens van verdriet, angst, wanhoop, depressie en zelfs gevoelens tout court nooit bespreekbaar geweest waren thuis. Mij was meegegeven dat zulke gevoelens een teken van zwakte waren, iets waarover een mens zich moet schamen en zeker niet iets dat je moet delen met de buitenwereld.

Sigrids werkwijze heeft me wonderwel -want zo voelde het aan- de relatie met mijn ex-man in een ander perspectief leren plaatsen, vooral op gevoelsvlak. Ik leerde mijn gevoelens beter begrijpen. Er werden voor mijzelf dingen zichtbaar die ik tot dan toe nog niet duidelijk gevoeld en begrepen had. Sigrids aanpak met beelden was voor mij op verschillende momenten een echte eye-opener. Dit creëerde een opluchting voor mij, alsof ik terug vrijer kon ademen en er een zware last van mijn schouders was gevallen. Dit heeft mij echt geholpen. De beelden zijn me bijgebleven en zijn voor mij zoveel krachtiger dan woorden.

De website van Sigrid had ik heel toevallig gevonden, op het moment dat ik er grote nood aan had. Intuïtief voelde ik aan dat ik op dat moment baat zou hebben bij Sigrids werkwijze. Ik ben dan ook heel blij en dankbaar dat ik van Sigrids aanpak gebruik heb kunnen maken.

Heb je een vraag? Laat het mij weten!

Verlies en Veerkracht draait op SYS PlatformSYS Platform - Websites voor coaches