Hemeldoos - Verlies en Veerkracht
Troostgeschenk wit
Troostgeschenk wit
Troostgeschenk wit

Hemeldoos

Een uniek concept om jouw kindje te gedenken

Als je een kindje verliest in de zwangerschap of kort nadien, staat je wereld stil.  Je roze wolk verandert in een zwarte wolk.  

Een kindje verliezen in de zwangerschap, heeft een enorme impact op jou, op je partner, op jullie relatie en je gezin.  Het maakt niet uit hoe ver je zwangerschap al gevorderd was of hoe lang het verlies geleden is.

Als je nog maar enkele weken zwanger was dan heb je maar weinig tastbare herinneringen aan je kindje dat zo kort bij je was.  Mogelijk is een positieve zwangerschapstest en een echo foto’tje het enige dat je hebt om te koesteren.

Voor jouw kindje kun je nu een Hemeldoos maken.  Je kiest de kleur die het best bij jou en je kindje past en je kan ze aankleden en versieren zoals het goed voelt voor jou.  In jouw Hemeldoos kun je spulletjes neerleggen die dierbaar zijn voor jou.  Zo creëer je een heel persoonlijk gedenkplekje, een hemeltje voor jouw kindje.

Op deze manier maak je ook voor de andere kindjes in het gezin het verlies heel tastbaar.  Zij kunnen tekeningen en kunstwerkjes maken voor hun broertje of zusje en deze in of bij de Hemeldoos leggen.  ’s Avonds kunnen jullie samen het kaarsje aansteken.  Dit kleine rituaal maakt jullie verlies en verdriet bespreekbaar en zo leren de andere kindjes in het gezin dat ook verdrietige momenten er mogen zijn.  Op deze manier kunnen ook kleine kindjes uiting geven aan hun gevoelens en betrek je ze erbij.

Een Hemeldoos... Dat is:

Een Hemeldoos is heel waardevol als jij een kindje verloor tijdens de zwangerschap.

Je maakt zelf op gevoel een heel persoonlijk herdenkingsplekje voor het kindje dat zo kort bij je was.  Je kan jouw Hemeldoos versieren of hem gewoon blanco neerzetten. 

Verlies van een baby

Je kan jouw Hemeldoos op verschillende manieren versieren.  

Afhankelijk van de tastbare herinneringen die je hebt kun je echo’s of foto’s van je kindje gebruiken, maar je kan net zo goed iets kleuren of schilderen of een mooi passend tekstje gebruiken.

Hemeldoos

Vragen over de Hemeldoos?

Vul je vraag en je contactgegevens hieronder in.  Ik contacteer je en denk dan met je mee.

Rouwen om een miskraam

Ontvang nu mijn beste adviezen en inzichten.
Download snel mijn E-book!

Rouwbegeleiding

Deze website maakt gebruik van cookies, om jou als bezoeker een optimale website ervaring te bezorgen. Als je doorgaat naar deze website ga je hiermee akkoord.