Hemeldoos | Herinneringsdoos - troostgeschenk - memorybox - rouwcadeau
Herinneringsdoos baby

Een uniek troostgeschenk

Hemeldoos

Herinneringsdoos Opa

Een uniek troostcadeau om een geliefde te gedenken

Een herinneringsdoos, een uniek troostgeschenk

Heeft jouw gezin of iemand uit jouw omgeving een zwaar verlies geleden?  Of staat iemand die je kent een groot verlies te wachten?  Een dierbare verliezen doet pijn en zorgt ervoor dat de nabestaanden in een rouwproces terecht komen.  Het is belangrijk voor het verwerkingsproces dat iedereen op een mooie en waardige manier afscheid kan nemen, maar dat is nu door corona onmogelijk.

Iedereen gaat anders om met dat rouwproces.  Volwassenen geven vaak uiting aan hun gevoelens door erover te praten en voor kinderen is creatief bezig zijn vaak een een oplossing om uiting te geven aan hun gevoelens.

Het is voor een gezin heel helpend om een herinneringsdoos maken ter nagedachtenis aan hun geliefde oma of opa, moeder of vader, vriend, tante, nonkel,…  Ook als een gezin een kindje verloor is een Hemeldoos heel helpend om uiting te geven aan hun gevoelens.

Herinneringsdoos

een uniek en liefdevol troost cadeau. Voor jezelf of als troost geschenk.

Hoe werkt deze herinneringsdoos?

Je kiest een kleur die het best bij jou of je geliefde past en nadien kun je de Hemeldoos aankleden en versieren zoals je wil.  In deze memorybox kun je spulletjes neerleggen die dierbaar voor je zijn,  en die je herinneren aan je geliefde.  Zo creëer je een heel persoonlijk gedenkplekje, een hemeltje.

Op deze manier wordt het verlies voor iedereen heel tastbaar.  De kindjes kunnen tekeningen en kunstwerkjes maken en deze in of bij de Hemeldoos leggen.  ‘s Avonds kun je samen het ledkaarsje aansteken.  Dit kleine ritueel maakt je verlies en verdriet bespreekbaar en zo leren de andere kindjes in het gezin dat ook verdrietige momenten er mogen zijn.  Op deze manier kunnen ook kleine kindjes uiting geven aan hun gevoelens en worden ze er beetje bij beetje bij betrokken.

Een Hemeldoos... Dat is:

Een Hemeldoos is heel waardevol als troostplekje voor jezelf en voor heel je gezin.  Je geeft uiting aan je gevoelens en maakt een heel persoonlijk wereldje voor je geliefde.

Herinneringsdoos

Een Hemeldoos is een uniek en blijvend rouwcadeau.  Jij schenkt een Hemeldoos en ze maken er zelf op gevoel een heel persoonlijk herdenkingsplekje van.  

Hemeldoos

Heb je een vraag? Laat het mij weten!