Vanavond om 19u! Wave of light | Blog | Verlies en Veerkracht
Voor 16u besteld, direct verzonden!
wave of light

Vanavond om 19u! Wave of light

Zoals ik vorige week al schreef, is er vanavond de grote ‘Wave of Light’.  Deze week is het baby loss awareness week, een week waarin aandacht wordt gevraagd voor zwangerschapsverlies en babysterfte

Het kan gaan om een miskraam, stilgeboorte, de dood van een pasgeboren baby’tje, of een andere vorm van verlies in de zwangerschap.  Heel de maand oktober staan we stil bij alle kindjes die te vroeg zijn overleden, met als doel om de getroffen families te ondersteunen.

Wave of Light

Op 15 oktober om 19u lokale tijd, worden over de hele wereld kaarsjes aangestoken voor alle kindjes die tijdens de zwangerschap of kort na de geboorte overleden zijn.  

Omdat 19u over de hele wereld op een ander tijdstip valt, ontstaat er een wereldwijde ‘Wave of Light’ ter nagedachtenis aan alle te vroeg overleden kindjes.  Er gaat dan letterlijk een golf van licht de wereld rond.

Elke jaar eindigt de Baby Loss Awareness Week op 15 oktober met een wereldwijde golf van lichtjes.  15 oktober is ‘International Pregnancy and Infant Loss Remembrance Day’, een dag dat we extra aandacht geven aan kindjes die veel te kort bij ons geweest zijn. 

Met je gezin

Ik wil hierbij dan ook iedereen uitnodigen om vanavond deel te nemen aan deze wereldwijde ‘Wave of Light’.  Dit doe je door vanavond, om 19u plaatselijke tijd, een kaarsje aan te steken en dit minstens een uur te laten branden.  Zo gedenken we allemaal samen alle kindjes die veel te vroeg gestorven zijn.

Wegens de huidige corona maatregelen is het moeilijk om samen te komen en deze kindjes in groep te gedenken, maar dit kun je perfect thuis doen, met je gezin. 

Doe jij ook mee?

Dit jaar nodig ik je ook uit om deel te nemen aan de digitale lichtgolf, vanavond om 19u.  Dit doe je door een foto te nemen van je brandende kaarsje en deze vanavond om 19u te posten op Facebook of Instagram met de hashtag #WaveOfLight.

Doe jij ook mee?

Facebook
Twitter
LinkedIn

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Verlies en Veerkracht draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders