Rouwen om een miskraam, hoe doe je dat? | Blog | Verlies en Veerkracht
Voor 16u besteld, direct verzonden!
Rouwen rond miskraam

Rouwen om een miskraam, hoe doe je dat?

Vandaag lanceer ik mijn nieuw E-book ‘Rouwen om een miskraam, hoe doe je dat’ en zoals je in de titel leest gaat dit boek over rouwen.  Dit boek bestaat uit 13 pagina’s vol tips, adviezen en inzichten om jou te helpen rouwen om het kindje dat je verloren bent.

Ik spreek dagelijks vrouwen die ooit een kindje verloren, vroeg in de zwangerschap.  Bij sommigen gebeurde het pas recent, bij anderen tientallen jaren geleden.  Allemaal kampen ze met dezelfde gevoelens. 

Vrouwen vertellen mij dikwijls dat hun leven sinds hun verlies op pauze staat, dat ze op automatische piloot leven.  Ze hebben het gevoel dat ze al jaren aan het rouwen zijn.  

De realiteit is echter meestal dat ze hun verdriet al die tijd weg geduwd hebben en dat hun rouwproces zelfs nog niet begonnen is.

  • Je bent al die tijd druk bezig geweest met het runnen van je huishouden.  Je partner en andere kinderen hadden je nodig, dus je ging door.
  • Je baas en je collega’s rekenden op jou, je kon hen onmogelijk in de steek laten.  Je werkte op automatische piloot en het was moeilijk om je aandacht bij je werk te houden. Daardoor was je altijd bang om fouten te maken.
  • Voor je familie en vrienden stond je altijd klaar en je probeerde je sociale leven te onderhouden, ook al had je vaak geen zin in al dat gezellige gedoe.
  • Bij het zien van een zwangere vrouw of een baby wou je liefst hard weglopen maar je verbeet je pijn.
  • Als je een zwangerschapsaankondiging ziet op Facebook breekt je hart maar je wenst je vriendin proficiat.
  • In je brievenbus vind je een geboortekaartje van een bevriend koppel.  Je schrijft vlug geld over op hun pamperrekening maar eigenlijk zou je het kaartje liever in 100 stukjes scheuren.

Weet dat al deze gevoelens oké zijn.  Ze zijn er en ze mogen er ook zijn.  Maar dit hoeft niet te blijven duren!  Ik zie zo vaak mama’s die struggelen met deze gevoelens.  Ze begrijpen zichzelf niet omdat ze toch gezonde kinderen op de wereld gezet hebben, ze hebben een gezin, ze hebben alles om gelukkig te zijn.  En toch, toch zitten ze met hun aandacht veel meer bij het kindje dat er niet kwam…

Ze proberen dat kindje te vergeten, omdat ze denken dat dat de oplossing is om verder te kunnen met hun leven.  De realiteit is dat ze juist meer bij dit kindje mogen stil staan, dat ze mogen erkennen dat ook dit kindje bij hen en bij hun gezin hoort.  Dat ze mogen rouwen om dit kindje dat er nooit kwam… 

Je kan ook de rest van je leven onder een dekentje in de zetel doorbrengen, maar dat is geen oplossing, ik wil dat jij weer voluit kan gaan leven.  Een leven waar ook je kindje een onderdeel van is.

En vandaar dit E-book, rouwen is de eerste stap om nadien met vertrouwen vooruit te kijken, om stabieler te worden en opnieuw écht gelukkig te worden.  Download het snel en ga er mee aan de slag!

|Update| Ondertussen publiceerde ik een herwerkte versie van mijn E-book: ‘Een miskraam verwerken, hoe doe je dat?’

Facebook
Twitter
LinkedIn

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Verlies en Veerkracht draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders