Hoe je stopt met piekeren na je miskraam | Blog | Verlies & Veerkracht
Voor 16u besteld, direct verzonden!
piekeren over miskraam

Hoe je stopt met piekeren…

Na een miskraam ben je je vertrouwen in je lichaam kwijt.  Het voelt aan alsof je gefaald hebt als vrouw en je bent teleurgesteld in je lijf. 

Na een (vroeg) zwangerschapsverlies is het gemis enorm.  Jouw omgeving begrijpt je niet want hoe kan je nu iets missen dat je nooit echt gekend hebt?  

Jij voelt echter dat dit niet klopt.  Jouw kindje groeide in jouw buik, in jouw baarmoeder.  Het was er, het was echt, het leefde.

Maar toen ging het mis. 

Iedereen vertelt je dat je jezelf niets hoeft te verwijten, dat het de natuur is die beslist heeft.  Ze zeggen dat jij er echt niets aan kon doen en dat het een volgende keer vast wel allemaal goed zal lopen.  Maar zij kenden jouw kindje nog niet en zij zien de zwarte wolk niet waar jij nu op zit.  

Voor jou voelt het net heel anders.  Jij kende je kindje wel.  Jouw kwaaltjes toonden aan dat je zwanger was en op de echo zag je dat er nieuw leven groeide in jou.  Je verlangen naar dit kindje was zo groot en daardoor doet het gemis nu zoveel pijn.

Iedereen zegt dat de tijd alle wonden heelt maar als de uitgerekende datum dichterbij komt voel je opnieuw dezelfde pijn.  Je wil blij zijn als jouw vriendinnen hun zwangerschap aankondigen maar elke keer opnieuw voel je die stekende jaloezie als je een zwangere vrouw ziet.  Je hoopt zo dat jouw kindje niet vergeten wordt maar voor de buitenwereld is het alsof jouw kindje nooit bestaan heeft.  Op de meest ongepaste momenten overspoelt jouw verdriet jou en je hebt het gevoel dat jouw leven al een hele tijd op pauze staat.

Je wil anderen niet lastig vallen met je verdriet en daardoor pieker je veel.  Er zitten oneindig veel ‘waarom’-vragen in je hoofd maar je beseft ondertussen dat de antwoorden er nooit zullen komen.  ‘Waarom moest dit juist bij ons gebeuren?’  ‘Wat doe ik verkeerd?’  ‘Waarom mocht ons kindje niet verder groeien?’…

Pieker jij ook veel?  Is het voor jou ook moeilijk om de draad opnieuw op te pikken?  Ben jij klaar om echt naar je verlies te kijken en ruimte te maken voor al je emoties?

Neem dan even contact met me op via sigrid@verliesenveerkracht.be.  Dan plannen we een gevoelsgesprek in.  Tijdens dit gesprek van ongeveer een half uur zal je zien dat het mogelijk is om meer ontspannen naar de toekomst te kijken.  Als je meer controle hebt over je emoties zul je je stabieler voelen en opnieuw vertrouwen krijgen in je lichaam en in de toekomst.  Er over praten lucht op en daardoor malen de gedachten minder door je hoofd.  

Stuur een berichtje naar sigrid@verliesenveerkracht.be of laat je gegevens hieronder achter en we spreken elkaar snel.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Verlies en Veerkracht draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders