Online rouwtherapie| Blog | Verlies & Veerkracht miskraambegeleiding
Voor 16u besteld, direct verzonden!
online rouwbegeleiding

Online begeleiding via videobellen

In mijn praktijk begeleid ik vrouwen na een intens en betekenisvol verlies tijdens de zwangerschap.  Vaak zijn dit vrouwen die recent een kindje verloren maar vaak ook vrouwen waarbij die vele jaren geleden vroeg in de zwangerschap een kindje verloren.  Het kan dan gaan over een miskraam, een buitenbaarmoederlijke zwangerschap, een missed abortion, een mola zwangerschap of een zwangerschapsafbreking, al dan niet om medische redenen.

Mijn cliënten ontvang ik meestal in mijn praktijk in Mechelen, maar soms kiezen vrouwen ook voor online begeleiding.  Online begeleiding via videobellen biedt een evenwaardig alternatief en voor sommigen werkt het zelfs beter. 

Wat zijn dan juist de voordelen van begeleiding via het beeldscherm?

Uit onderzoek blijkt dat online therapie net zo doeltreffend is als gewone begeleiding.  En dat is goed nieuws.  Als blijkt dat ik jou van op afstand even goed kan begeleiden en dat we niet in dezelfde ruimte hoeven te zitten om mooie resultaten te behalen dan is dat toch geweldig!  Vooral voor jou, omdat jij je dan niet hoeft te verplaatsen. 

Je volgt de sessie op jouw eigen vertrouwde plek in je eigen huis.  De sessie is net zo interactief als voorheen: Jij en ik zien elkaar op het scherm en praten tegen elkaar alsof we in dezelfde ruimte zitten.  Doordat je je niet hoeft te verplaatsen nemen de sessies minder tijd in beslag en is het vaak makkelijker om de sessies in te plannen.

Het is wel aan te raden om een rustig plekje op te zoeken waar weinig of geen omgevingsgeluid is.  Zelf werk ik vaak met een hoofdtelefoon om storende omgevingsgeluiden helemaal uit te sluiten.  En dan nog liefst een draadloos exemplaar, zodat ik mij vrij in de ruimte kan bewegen, maar dat is helemaal geen must.

Hou er wel rekening mee dat een videogesprek vaak vermoeiender is, zowel voor mij als voor jou.  Dit kan opgelost worden door de sessies ietwat in te korten of een kort rustmoment in te lassen.

Sinds de coronacrisis stellen nog meer mensen zich open voor online begeleiding.  Soms zijn cliënten wat terughoudend omwille van de techniek maar eigenlijk werkt dat heel simpel.  Eens je weet hoe het werkt is begeleiding via een videogesprek juist heel prettig.  Daarnaast ligt de drempel om online hulp te vragen een stuk lager. 

Tussen de sessies door kun je vragen stellen via mail waardoor je niet steeds tot een volgende sessie hoeft te wachten met een dringende vraag.  Je hebt ook de tijd om over dingen na te denken waardoor sommige zaken nog beter zullen inwerken.  Tijdens de sessies noteer je je bevindingen en leermomenten in je eigen persoonlijk werkboek waardoor je nadien alles nog eens kunt doorlezen als je daar behoefte aan hebt.

Ik hoop dat dit je al een beetje inkijk geeft in hoe online begeleiding precies werkt.  Heb je nog vragen?  Stuur mij dan even een berichtje.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Verlies en Veerkracht draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders