Kopje onder | Blog | Verlies en Veerkracht Rouwen om een miskraam
Voor 16u besteld, direct verzonden!
Kopje onder | Miskraambegeleiding

Kopje onder

Veel moeders zijn aan het verdrinken.  Ze gaan kopje onder, of net niet.  Ze zijn het zo gewoon om de rots in de branding te zijn voor hun gezin maar worden nu zelf overspoeld. 

De emotionele gevolgen van de corona crisis gaan nog veel verder dan wat we nu al kunnen zien.  De herfst is elke jaar een periode van naar binnen keren, van vertragen en van loslaten.  De dagen worden korter, het wordt kouder buiten en op het ritme van de natuur gaan we stilletjes aan naar de winter toe.

Maar dit jaar is het anders

Velen onder ons hebben het gevoel dat we nog maar net uit de winter komen.  Het lijkt alsof de zomer onopgemerkt voorbij gegaan is.  De zomer is het seizoen van plezier maken, terrasjes doen, festivals bezoeken en op vakantie gaan.  En ook al leek het virus in de zomer wel onder controle te zijn, toch was van plezier maken dit jaar niet veel sprake.   

We hebben de hele zomer met de handrem op geleefd.  Enerzijds was er ons verlangen om leuke dingen te doen maar anderzijds was er de angst om ziek te worden.  De dreiging van het virus lag steeds op de loer.

De zomer is een periode van voluit leven, van batterijen opladen om de lange winter door te komen.  Maar zijn onze batterijen wel opgeladen?  Ik hoor moeders die op hun tandvlees zitten.  Het is moeilijk om hun gedachten te verzetten en hun verlies lijkt meer en meer aandacht te vragen.  De zorg voor hun gezin weegt zwaar en de onzekerheid over het al dan niet sluiten van de scholen werkt verlammend.

Voel jij dit ook zo aan?  Weet dan dat je niet alleen bent.  De herfstvakantie staat voor de deur dus gaan de kinderen niet naar school.  Dat maakt dat jij mogelijk de komende periode (nog) minder tijd voor jezelf hebt.  Misschien werk je wel in de zorg en of in een andere sector die onder hele zware druk staat.  

Probeer dagelijks een moment voor jezelf te nemen, al is het maar enkele minuten en gebruik die momenten om een beetje de rust in jezelf terug te vinden.  Download zeker mijn E-book, hierin vind je allerlei inzichten en tips om met het rouwproces van je kindje aan de slag te gaan.

We gaan hier samen door.  Samen!

Liefs, Sigrid

PS: Op mijn Instagram en  Facebook deel ik regelmatig adviezen en inzichten rond omgaan met pril verlies.  Volg jij mij al op Instagram en Facebook? | @verliesenveerkracht

gratis E-Book 'een miskraam verwerken, hoe doe je dat?'

Mijn beste adviezen en inzichten om verder te kunnen met je leven

Aanvullend ontvang je ook bijkomende tips en informatie via mail.

Miskraam verwerken E-book
Facebook
Twitter
LinkedIn

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Verlies en Veerkracht draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders