Hoe wil jij je voelen in 2021 | Blog | Verlies en Veerkracht
Voor 16u besteld, direct verzonden!
Miskraam

Hoe wil jij je voelen in 2021

Het is alweer december, en dit is het moment waarop we terugkijken op wat geweest is en vooruitkijken naar wat gaat komen.  De maand is nog maar net gestart en ik voel dat het een vreemde decembermaand is.  Natuurlijk hebben de fysieke beperkingen die ons opgelegd zijn daar veel mee te maken maar ook op het gebied van terug kijken en vooruit kijken is het dit jaar anders.

Gisteren vertelde één van mijn kinderen mij hoe vreemd hij het allemaal vond.  Het is nog maar net januari geweest en nu is het plots al december. En dat is exact het gevoel dat ik ook heb.  2020 was een jaar waarin we gedwongen werden om tot stilstand te komen en toch is het ook voorbij gevlogen.  Is het dan allemaal zo slecht geweest?  Ik zie ook lichtpuntjes.  Los van al het negatieve heeft 2020 heeft ons enorm uitgedaagd om de betere versie van onszelf te worden en om te tonen hoe flexibel we zijn en hoe groot onze veerkracht is.

Onzekerheid

Wat 2021 ons gaat brengen weet niemand.  De onzekerheid is nog nooit zo groot geweest.  Stilaan beginnen we te kijken naar onze plannen voor volgend jaar. 

Wat zijn jouw plannen? 
Welke wensen heb jij? 
Welke verlangens? 
Zijn ze realistisch? 
Wat heb je nodig om ze ook echt waar te maken?

Dat zijn dingen waar ik met mijn klanten altijd bij stil sta tijdens het eerste gesprek.  Ik wil weten waar iemand nu staat en waar ze naartoe wil. Ik wil horen hoe gemotiveerd iemand is om daar ook werkelijk te geraken.  En het mooie is, hoe ze daar geraken, daar hoeven ze nog niet over na te denken, dat ga ik hen leren en dat doen we samen.

Voluit leven

Ik werk meestal met vrouwen die een kindje verloren zijn tijdens de zwangerschap.  Dat kunnen vrouwen zijn die nog een actieve kinderwens hebben, maar heel vaak begeleid ik ook moeders waarbij het verlies al langer geleden is en voor wie hun gezin compleet is.

Natuurlijk spreek ik mama’s die verlangen naar een kindje en voor wie dit tot hun wensen en verlangens voor 2021 behoort.  Maar wat vrouwen mij nu het vaakst vertellen is dat ze ernaar verlangen om in 2021 opnieuw echt voluit te kunnen leven.  Deze mama’s willen ondanks hun miskraam weer echt kunnen genieten van mooie dingen en ze willen gelukkig kunnen zijn met alles wat er wel goed gaat in hun leven.

Ik hoor zo vaak dat vrouwen zeggen dat ze precies in een cocon zitten, dat ze de voeling met de buitenwereld kwijt zijn, dat hun leven op pauze staat.  Dat ze weer aansluiting willen vinden met de mensen rondom hen en weer willen kunnen genieten van sociale contacten.  Dat ze niet langer op automatische piloot willen leven en zich weer beter willen kunnen concentreren op hun werk.

Hele normale wensen en verlangens

Dat zijn allemaal hele normale wensen en verlangens.  Dat klinkt allemaal heel eenvoudig maar toch slagen ze er niet in om dat voor elkaar te krijgen. 

En dan komen ze bij mij terecht.

Want ik kan hen daarbij helpen. 

Ik begeleid moeders die (ooit) vroeg in de zwangerschap een kindje verloren en voelen dat ze daar nog iets mee moeten doen, maar zelf niet weten wat.  Ze gaan vaak door op automatische piloot, ze zorgen voor anderen, maar vergeten zichzelf. Ik wijs ze de weg dóór het verdriet zodat ze de toekomst met vertrouwen tegemoet kunnen zien en weer écht gelukkig kunnen worden.

Deze vrouwen voelen diep vanbinnen een groot verdriet.  En dat is normaal, dat verdriet mag er zijn want ze zijn immers hun kindje verloren. Maar dat verdriet belemmert hen in de dingen die ze in hun leven willen doen, en dat is waarvoor ze mijn hulp inroepen, om ondanks hun verdriet toch verder te kunnen.

Heb jij het ook moeilijk om verder te kijken dan je verdriet? Ga je steeds maar door en zoek je afleiding om de pijn en het gemis niet te moeten voelen? Voel je dat je nog iets met je verlies moet doen maar weet je niet waar je moet beginnen?

Is het ook jouw wens voor 2021 om te zien en te voelen welke plek jouw verloren kindje inneemt in jouw gezin, zodat je weer verder kan?  

Wil jij ook zonder schuldgevoel eens niet aan je kindje kunnen denken zodat je meer rust vindt?  

Verlang je naar meer energie zodat je er kunt zijn voor de personen in je leven die het belangrijkste voor je zijn?

Via het contactformulier op deze pagina kom je met mij in contact en kunnen we heel vrijblijvend bekijken wat ik voor jou zou kunnen doen.  Als ik voel dat ik je kan helpen zal ik dit ook zeggen, als ik merk dat dat niet zo is, dan zeg ik dat ook. 

Als jij nu voelt dat 2021 jouw jaar wordt en dat je echt aan de slag wil met je verdriet om vrijer vooruit te kunnen kijken naar jouw toekomst waar ook je kindje een onderdeel van is, geef mij dan even een seintje, dan spreken we elkaar nog dit jaar en dan ben je zeker dat 2021 er voor jou heel anders zal uitzien dan 2020.

Ik hoor graag wat van je!

Sigrid

gratis E-Book 'een miskraam verwerken, hoe doe je dat?'

Zet nu jouw eerste stap naar 2021 met deze nieuwe inzichten

Aanvullend ontvang je ook bijkomende tips en informatie via mail.

Miskraam verwerken E-book
Facebook
Twitter
LinkedIn

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Verlies en Veerkracht draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders