Rouwbegeleiding na vroeg zwangerschapsverlies |Blog| Verlies&Veerkracht
TROOSTCADEAU webshop | Wegens vakantie worden er momenteel geen pakjes verzonden.
miskraambegeleiding

Miskraambegeleiding

Ik begeleid moeders die vastgelopen zijn na een verlies in de zwangerschap.  Enkel moeders?  Hebben mama’s het dan moeilijker na een miskraam dan papa’s?  Niet per sé, maar mijn ervaring leert dat vrouwen sneller de stap zetten om hulp in te schakelen.

steun na miskraam

Miskraam

Vrouwen komen vaak bij mij als hun miskraam al een tijdje achter de rug is.  Als hun omgeving al lang verder gegaan is maar zij nog steeds stil staan.

Dat rouwproces kan veroorzaakt worden door een miskraam, abortus of een andere vorm van verlies tijdens de zwangerschap.

Vroeger was het zo dat er geen aandacht besteed werd aan zwangerschapsverlies.  Als de zwangerschap fout liep was de conclusie dat er vast wel iets fout was met het kindje.  Het embryo, de foetus of de baby werden weg gehaald en dat was het.  Hoe minder contact er was tussen moeder en kindje, hoe beter.  Nu weten we dat juist het tegenovergestelde waar is.

Als het mis loopt tijdens de zwangerschap is het juist heel belangrijk dat je als mama en papa kennis kunt maken met je kindje om nadien ook op een goede manier afscheid te kunnen nemen.

Vaak is je omgeving nog niet op de hoogte van jouw zwangerschap en dan sta je heel alleen als het fout loopt.

eenzaam na miskraam

Jouw wereld staat stil

Mogelijk was je omgeving wel op de hoogte maar reageerden ze eerder koeltjes.  Voor hen was er immers niks veranderd.  Voor de buitenwereld gaat het leven gewoon door maar jouw wereld staat stil.  Goedbedoelde opmerkingen als ‘je bent jong, je zal vast snel opnieuw zwanger zijn’, of ‘nu weet je ten miste dat je zwanger kunt worden’ kunnen heel kwetsend zijn.

buikpijn na miskraam

Ik merk dat er vandaag de dag nog steeds veel te weinig aandacht wordt besteed aan een miskraam of een vroeg zwangerschapsverlies.  Ik heb er dan ook mijn missie van gemaakt om vrouwen te begeleiden die te maken hadden met een verlies vroeg in de zwangerschap.  Dit is ook de reden waarom ik mij bijkomend specialiseerde in rouwtherapie voor moeders die (ooit) een miskraam kregen.

Dus, kreeg jij ooit te maken met een miskraam, buitenbaarmoederlijke zwangerschap, of het verlies van een tweelinghelft?  Onderging je een abortus of een zwangerschaps-afbreking om medische redenen?  Voel je dat je hier nog iets mee mag doen zodat je het liefdevol kunt meedragen in je verdere leven?  Neem dan zeker contact met mij op via sigrid@verliesenveerkracht.be.  Ook als je verlies al vele jaren geleden is, kan ik je helpen.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Troostcadeau

Belangrijk ivm de verzending van jouw bestelling

Wegens vakantie worden er momenteel geen pakjes verzonden.

Verlies en Veerkracht draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders