Troostplekjes - Verlies en Veerkracht
troostplekje vasthouden

Troostplekjes met gedichtje

Ben je op zoek naar een mooi troostcadeautje?
Lees hier alle info over deze mooie herinneringsplekjes.
Geschikt als cadeau voor iemand anders of voor jezelf.

Troostgedicht 'eeuwige liefde'

Met deze mooie kaarthouders van Roosmarijn Knijnenburg, aangevuld met een kaartje van Caduc en eventueel een geurkaarsje van Brandt kaarsen, maak jij zelf een prachtig troostplekje. Je kunt zelf je lievelingsfoto van je geliefde toevoegen om zo je eigen herdenkingsplekje te maken.

Troostplekje grens

Handgemaakte kaarthouder in beukenhout

De kaarthouders worden gemaakt in een houtatelier in Den Haag, met oog voor ambacht en detail.  Er wordt FSC gecertificeerd beukenhout gebruikt.  De kaarthouders worden met veel liefde gemaakt door een meubelmaker.

troostboeketje

Boeketje droogbloemen in een elegant vaasje

De boeketjes zijn gemaakt van de beste kwaliteit droogbloemen.  Ze zijn lang houdbaar, duurzaam en goed voor het milieu. Ik kies bewust voor natuurlijke droogbloemetjes die niet gekleurd zijn.

Troostgedicht 'grens'

Prachtig troostgedicht van Caduc

Als het gaat over verlies, verdriet en pijn, is het soms moeilijk om de juiste woorden te vinden.  Soms wil je zoveel zeggen, maar weet je niet hoe.  Catherine van Caduc slaagt er in om betekenisvolle woorden te bundelen met duurzame materialen.

Omdat waardevolle boodschappen vragen om doordacht papier, kiest Caduc voor haar kaarten voor een 100% boomvrije papiersoort,  gemaakt van landbouwafval zoals bladeren, stengels van gewassen,…).

Catherine neemt in haar kaartjes heel mooi de symboliek mee dat afscheid onlosmakelijk verbonden is met het leven.  Na elke verlies begint voor de achterblijvers een zwaar en moeilijk groeiproces.  Daarom koos ze voor enveloppen met bloemenzaadjes. Ze groeien niet alleen symbolisch, maar ook echt letterlijk met je mee tijdens je rouwproces.

troostkaarsjes

Handgemaakte kaars van sojawas

Deze ambachtelijke kaarsen worden met de hand gegoten door kaarsenatelier Brandt in Utrecht.  Ze worden gemaakt van duurzame sojawas en zijn dus volledig plantaardig (vegan).  Ze worden gegoten in een glazen potje en zijn dus plasticvrij.

In de kaarsenmakerij wordt zo duurzaam en milieubewust mogelijk gewerkt met sojawas en oliën op natuurlijke basis en katoenen lonten. De geuren van de kaarsjes zijn allemaal geïnspireerd op de natuur.  Alle soja geurkaarsen worden met de hand gemaakt in Nederland.  Sojawas wordt duurzaam geproduceerd én is vegan.  

Sojawaskaarsen branden ook nog eens 30% tot 45% langer dan paraffinekaarsen en verspreiden veel minder roet tijdens het branden. Enkel voordelen dus!  Deze geurkaarsjes verspreiden een zachte, rustgevende en aangename geur en zijn daardoor een perfect cadeau voor iemand die wel wat troost, rust en zachtheid kan gebruiken.

Een vraag? Stuur mij een bericht!

Verlies en Veerkracht draait op SYS PlatformSYS Platform - Websites voor coaches