Kintsugi rouwritueel | Troostcadeau Rouwverwerking | Webshop
Troostritueel stone Kintsugi

Open je hart met dit mooie Kintsugi troostritueel

Ben je op zoek naar een uniek troostcadeautje?
Kreeg jij een Kintsugi hartritueel cadeau?
Lees hier alle informatie over dit prachtige ritueel.
Geschikt als cadeau voor iemand anders of voor jezelf.

In de Japanse schoonheidsleer dragen de sporen van breuk en herstel bij aan de schoonheid van een object. 
Littekens maken een 
voorwerp speciaal, waardoor het een uniek kunstwerk wordt.

Kintsugi hart earth

Kintsugi

Kintsugi (金継ぎ) betekent letterlijk  ‘gouden verbinding’, en Kintsukuroi (金繕い) is het Japanse woord voor ‘gouden reparatie’.  Ik heb het hier over de Japanse kunst van het herstellen van gebroken keramiek met goudkleurige lak.

Kintsugi en rouwverwerking

Tijdens ons leven wordt ons hart ontelbare keren gebroken.  Dat kan zijn bij het overlijden van een geliefde maar we krijgen op nog andere momenten in ons leven te maken met rouw en verlies.  Dat kan zijn door liefdesverdriet, verlies van gezondheid, een ontslag, een onvervulde kinderwens, verlies van een vriendschap, een verhuis,…  Iedereen kent tegenslagen waar je misschien nog geen vrede mee hebt.  Deze gebeurtenissen en de bijhorende emoties, gevoelens en herinneringen zorgen ervoor dat je in een rouwproces belandt. 

Het Kintsugi hart is een rouwritueel dat je helpt om bij deze gebeurtenissen en gevoelens stil te staan deze gevoelens van rouw te verwerken.  Het hart helpt je om je eigen ritueel te creëren.  Het nodigt je uit om je pijn te voelen en te accepteren.  De kunst van het breken en repareren van je eigen hart is een symbolisch ritueel om verdriet en pijn te helen. 

Dit hart helpt je omde scherpe pijn rond  verlieservaringen af te ronden zodat je verder kunt met je leven.  Gebeurtenissen en ervaringen krijgen letterlijk een plek in je hart.  Op deze manier kun je je verdriet een plaats geven en verwerken.

Kintsugi Hart Forest

Het ritueel

Nadat je verbinding gemaakt hebt met je keramieken hart, ga je het in stukken brekenDit symboliseert jouw gebroken hart.  Na een betekenisvol verlies breekt je hart immers ook in stukjes.  Het verlies van een geliefde kan ervoor zorgen dat je de connectie verliest met jezelf, je geliefde, je omgeving, het leven,…  De wereld draait door, maar jouw leven staat stil.

Je verzamelt de scherven…  Je probeert zo goed als je kan jezelf weer wat bij elkaar te rapen.  Daarna schrijf je op de scherven je gevoelens, namen van dierbaren,… die je verloren bent en dan ga je je hart opnieuw herstellen.  Je repareert het hart door de stukjes opnieuw aan elkaar te lijmen met goudkleurige lijm.  Je gaat je opnieuw leren verbinden, weer aansluiting zoeken met het leven en met de wereld rondom jou..  Je zult zien dat je hart nooit meer wordt zoals het was.  De scheuren (littekens) blijf je altijd zien. Dat is de schoonheid van imperfectie. Je littekens dragen bij aan wie je bent, ze maken jou uniek. 

Het is dus helemaal niet de bedoeling dat je het hart opnieuw in de oorspronkelijke vorm herstelt, dat is niet mogelijk.  Het is ook niet de bedoeling dat je de breuklijnen gaat verbergen, integendeel, je gaat ze accentueren met goudlijm.  Dit toont aan dat je in staat bent om verder te gaan na je verlies, dat je je opnieuw kunt verbinden.  Dat je leert leven in een wereld die er vanaf nu anders zal uitzien voor jou.  Je leert leven met gemis en geeft betekenis aan je verlies.
 
De littekens blijf je zien, die maken je tot wie je bent.  Je accepteert de situatie waarin je je bevindt.  Jouw hart is niet meer hetzelfde als in het begin, het is nog mooier en unieker geworden.
 
Bestel jouw hart in de webshop, voor jezelf of als troostcadeau om iemand anders te helpen in zijn of haar rouwproces.  Je ontvangt jouw hart in een mooie houten doos, waarin alles zit dat je nodig hebt voor het ritueel. Het boekje begeleidt je bij alle stappen van het proces.  De harten zijn mooi ingepakt als cadeau.
 
Kintsugi hart rouwproces

Het hart als troostcadeau

Verpakking: cadeaubox in een doek van 100% Perzisch, biologische katoen

Inhoud: keramisch hart, inspiratieboekje, goudlijm
Formaat: giftbox 14x14cm, hart +/- 12 x 9cm
Herkomst: handgemaakt in een klein keramiekatelier in Iran

Kleuren: Earth (Terracotta), Stone (licht grijs), Forest (groen), Rose (roze)

Een vraag? Stuur mij een bericht!

Verlies en Veerkracht draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders