Warme herinneringen - Verlies en Veerkracht
herinneringen

Warme herinneringen

Vorige week deelde ik enkele van mijn persoonlijke opruimtips.  Ook benadrukte ik het belang van op te ruimen op jouw eigen manier en jouw eigen tempo.  Het is belangrijk om niets overhaast te doen en even goed stil te staan bij wat je wil bewaren.  De mooiste herinneringen bewaar je natuurlijk in je hart maar een tastbare herinnering kan hierbij veel steun geven.  

Ik raad dan ook altijd aan om een herinneringsplekje te maken voor de persoon die je zo mist.  Dat kan in de woonkamer zijn, of misschien wel in de tuin met een mooi beeld met een bankje erbij waar je tot rust kan komen als je daar behoefte aan hebt.  De persoon krijgt zo echt letterlijk een plaats waar je bewust naartoe kan gaan.  Dit kan rust en troost brengen op moeilijke momenten.

tuinbeeld herinnering

Wat ik heel mooi vind is om van bezittingen van een overleden persoon een herinneringsproduct te maken.  Zo maak ik samen met mijn klanten herinneringsboeken met foto’s in waar je mooie herinneringen aan over houdt.  Dit is zoveel waardevoller dan foto’s te bewaren in een schuif of op je PC.  Een afbeelding van je dierbare kun je ook in glas laten graveren, dit kan zelfs in 3D.

Ook is het mogelijk om een uniek herinneringssieraad te laten maken, geïnspireerd op jouw persoonlijk verhaal.  Zo kun je een herinnering aan een bijzonder persoon altijd met je meedragen.  Door het dragen van een as sieraad draag je de overledene zelfs echt letterlijk met je mee.  Ook kun je van de trouwringen van je ouders of grootouders nieuwe herinneringsringen laten maken. 

Een ander idee is om een uniek en persoonlijk herinneringsschilderij te laten maken dat mooi aansluit op de persoonlijkheid van jouw dierbare.  Het is zelfs mogelijk om ook hierin wat as te verwerken.  Of misschien laat je liever een gedenkcollage maken, hierin kunnen ook foto’s, een handschrift of zelfs een lokje haar verwerkt worden.  Dit kan dus een heel persoonlijk en uniek kunstwerk worden.

Misschien heb je nog wel betekenisvolle voorwerken van een dierbare waar je niet echt een plaatsje voor hebt.  Dat kunnen sieraden zijn, gebruiksvoorwerpen of zelfs kledingstukken.  Door foto’s te maken van deze herinneringen, ze mooi af te drukken en in te lijsten kun je herinneringen weer levend maken.  Van kleding kun je ook een kussen, een dekentje of een knuffelbeertje maken. 

herinneringsschilderij na overlijden
herinneringsproduct dierbare
oude kledingstukken herwerken na overlijden

Zoals je ziet, er zijn heel veel mogelijkheden om een tastbare herinnering te maken aan jouw overleden dierbare.  Wil jij graag een herinneringsplekje inrichten maar weet je niet hoe je hieraan moet beginnen?  Stuur mij een berichtje en dan doen we het gewoon samen.

Update | Mijn praktijk evolueerde van algemene rouwbegeleiding naar miskraambegeleiding.  Ik help en ondersteun nu vrouwen in hun rouwproces na een vroeg verlies in de zwangerschap.  Je bent heel welkom bij mij als ook jij een kindje verloor, vroeg in de zwangerschap, en je voelt dat je daar nu iets mee moet doen,  ook als je verlies al vele jaren geleden is.

gratis E-Book 'Rouwen om een miskraam, hoe doe je dat?'

Mijn beste adviezen en inzichten om verder te kunnen met je leven

Aanvullend ontvang je ook bijkomende tips en informatie via mail.

Rouwen om een miskraam
Deel op facebook
Facebook
Deel op twitter
Twitter
Deel op linkedin
LinkedIn

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rouwen om een miskraam

Ontvang nu mijn beste adviezen en inzichten.
Download snel mijn E-book!

Rouwbegeleiding

Deze website maakt gebruik van cookies, om jou als bezoeker een optimale website ervaring te bezorgen. Als je doorgaat naar deze website ga je hiermee akkoord.