Warme herinneringen aan jouw geliefde | Blog | Verlies en Veerkracht
herinneringen

Warme herinneringen

In mijn vorig blogbericht deelde ik enkele van mijn persoonlijke opruimtips.  Ook benadrukte ik het belang van op te ruimen op jouw eigen manier en jouw eigen tempo.  Het is belangrijk om niets overhaast te doen en even goed stil te staan bij wat je wil bewaren.  De mooiste herinneringen bewaar je natuurlijk in je hart maar een tastbare herinnering kan hierbij veel steun geven.  

Ik raad dan ook altijd aan om een herinneringsplekje te maken voor de persoon die je zo mist.  Dat kan in de woonkamer zijn, of misschien wel in de tuin met een mooi beeld met een bankje erbij waar je tot rust kan komen als je daar behoefte aan hebt.  De persoon krijgt zo echt letterlijk een plaats waar je bewust naartoe kan gaan.  Dit kan rust en troost brengen op moeilijke momenten.

Iets liefs

Het Keien Atelier maakt prachtige koesterkeien.  Deze unieke troostcadeautjes zijn heel mooi om op een grafsteen te leggen, thuis bij de urne, of op een koesterplekje.  

Wat ik ook heel mooi vind is om van bezittingen van een overleden persoon een herinneringsproduct te maken.  Zo maak ik samen met mijn klanten herinneringsboeken met foto’s in waar je mooie herinneringen aan over houdt.  Dit is zoveel waardevoller dan foto’s te bewaren in een schuif of op je PC.  Een afbeelding van je dierbare kun je ook in glas laten graveren, dit kan zelfs in 3D.

Ook is het mogelijk om een uniek herinneringssieraad te laten maken, geïnspireerd op jouw persoonlijk verhaal.  Zo kun je een herinnering aan een bijzonder persoon altijd met je meedragen.  Door het dragen van een as sieraad draag je de overledene zelfs echt letterlijk met je mee.  Ook kun je van de trouwringen van je ouders of grootouders nieuwe herinneringsringen laten maken. 

Een ander idee is om een uniek en persoonlijk herinneringsschilderij te laten maken dat mooi aansluit op de persoonlijkheid van jouw dierbare.  Het is zelfs mogelijk om ook hierin wat as te verwerken.  Of misschien laat je liever een gedenkcollage maken, hierin kunnen ook foto’s, een handschrift of zelfs een lokje haar verwerkt worden.  Dit kan dus een heel persoonlijk en uniek kunstwerk worden.

Misschien heb je nog wel betekenisvolle voorwerken van een dierbare waar je niet echt een plaatsje voor hebt.  Dat kunnen sieraden zijn, gebruiksvoorwerpen of zelfs kledingstukken.  Door foto’s te maken van deze herinneringen, ze mooi af te drukken en in te lijsten kun je herinneringen weer levend maken.  Van kleding kun je ook een kussen, een dekentje of een knuffelbeertje maken. 

herinneringsschilderij na overlijden
herinneringsproduct dierbare
oude kledingstukken herwerken na overlijden

Zoals je ziet, er zijn heel veel mogelijkheden om een tastbare herinnering te maken aan jouw overleden dierbare.  Ik raad je zeker aan om ook de Hemeldoos eens te bekijken.  Een Hemeldoos is een mooie herinneringsdoos waarin je enkele persoonlijke spulletjes kwijt kunt en die je kan inrichten als een uniek herdenkingsplekje aan jouw geliefde.   Wil jij graag een herinneringsplekje inrichten maar weet je niet hoe je hieraan moet beginnen?  Stuur mij een berichtje en dan doen we het gewoon samen.

Op zoek naar een mooi troostcadeau voor het hele gezin?

Bekijk hier alle informatie over de Hemeldoos,
een prachtige herinneringsdoos

Herinneringsdoos Opa
Facebook
Twitter
LinkedIn

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Verlies en Veerkracht draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders