Moet je gek zijn om naar een therapeut te gaan? | Blog | Therapie
TROOSTCADEAU webshop | Wegens vakantie worden er momenteel geen pakjes verzonden.
Rouwtherapie Mechelen

Moet je gek zijn om naar een therapeut te gaan?

Voor wie liever leest:

Moet je gek zijn om naar een therapeut te gaan?

Er bestaan nogal wel wat vooroordelen over het volgen van therapie maar het goede nieuws is, je hoeft helemaal geen psychische problemen te hebben om begeleiding te volgen of om naar een therapeut te gaan.

Ik zal je zelfs meer vertellen, Ik begeleid in mijn praktijk juist enkel mensen die geen zware psychologische problemen hebben want deze worden doorgestuurd naar een psycholoog of naar een psychiater.

Ik ben Sigrid van Verlies & Veerkracht en in mijn praktijk begeleid ik vrouwen die het moeilijk hebben om door te gaan na een zwaar verlies van een dierbare, of na een zwaar verlies vroeg in de zwangerschap.

Therapie voor iedereen

Een huisarts waar ik al eens mee samen werk die zei mij laatst dat het juist goed zou zijn als iedereen af en toe eens met een therapeut zou praten.

Zo zouden er minder mensen vast lopen en zo zouden er veel grotere problemen vermeden kunnen worden.

Ups en downs

Iedereen heeft ups en downs. Lief en leed horen allebei bij het leven.  En het is juist fijn dat je er ergens mee terecht kunt en dat je eraan kunt werken.  Gewoon even je hart luchten bij een onafhankelijk persoon. 

Iemand die objectief naar je luistert, zonder vooroordelen en vooral ook zonder oordeel.  Het lucht op om te kunnen praten met iemand die neutraal is en die jouw situatie eens van een andere kant belicht.

Goed voor jezelf zorgen

Het geeft nieuwe inzichten en het helpt om het oude te kunnen loslaten.  Hulp zoeken als jij daar nood aan hebt toont dat jij jezelf belangrijk vindt.  Dat je jezelf belangrijk genoeg vindt om goed voor jezelf te zorgen.  En goed voor jezelf zorgen, betekent goed voor je gezin zorgen.

Het is helpend om een veilige plek te hebben waar je jezelf eens kunt laten gaan waar je je ei kwijt kunt.  Hier hoef je jezelf niet sterker voor te doen dan je bent.  Het is soms nodig om zaken weer helder te krijgen.  Want aan de buitenkant is ook niet altijd te zien dat het aan de binnenkant soms wat minder gaat.

Gevoelsgesprek

Ik merk dat veel vrouwen die een traject bij mij gevolgd hebben nog af en toe eens terug komen voor een los gesprek.  Bekijk het als een onderhoudsbeurt voor je hoofd, zodat het goed kan blijven draaien.  

Eigenlijk zou iedereen af en toe eens met iemand moeten gaan praten want het leert je zoveel over jezelf, en er wordt zoveel van ons verwacht in deze hectische wereld en in deze moeilijke tijd.

Wil jij ook graag jouw verhaal eens doen?

Loop jij vast naar aanleiding van een recent verlies of voel jij echt nog heel veel verdriet om een verlies dat al langer geleden is?

Stuur mij dan eens een mailtje op sigrid@verliesenveerkracht.be Of bel mij even op, op 0495 595 030

Ik maak heel graag tijd voor jou!

Facebook
Twitter
LinkedIn

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Troostcadeau

Belangrijk ivm de verzending van jouw bestelling

Wegens vakantie worden er momenteel geen pakjes verzonden.

Verlies en Veerkracht draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders